Etusivu > Uncategorized > Personal Premiere

Personal Premiere

Muistatko kun ala-asteella sinulta kysyttiin, ”Mitä sinä tahdot tehdä kun kasvat isoksi?”. Kuinka tuon unelma-ammatin suhteen asiat ovat menneet? Oletko päässyt näkemään millaista olisi olla lentäjä tai leipuri? Uskon että suurimmalla osalla teistä tuo unelma-ammatti on muuttunut iän ja opintojen myötä ja moni teistä elää jo unelmaansa tai kulkee vahvasti sitä kohti.

Muistan että oma vastaukseni oli kun minulta kysyttiin ala-asteella tuo kysymys oli että haluan olla animaattori ja halusin päästä mukaan johonkin disney-produktioon ja haluan nimeni elokuvan lopputeksteihin. Minua on aina pienestä asti kiehtonut elokuvan maailma ja kuinka animaatioista saatiin niin taianomaisia taideteoksia. Tämä unelma ei ole omalla kohdallani juurikaan muuttunut vaikka olen kyllä huomannut että elokuva-alalla ei elantoaan juurikaan tienaa, ainakaan Suomessa. Kaikesta huolimatta muistan jopa maininneeni tästä unelmasta LJK:hon pyrkiessäni kun minua haastateltiin siitä mitä haluat tehdä isona. Ei välttämättä ihan normaali vastaus laskuvarjojääkäriksi haluavalle:)

Uskomatonta kyllä, juuri omalla kirjoitusvuorollani tähän Live your Dreamlist-Blogiin yksi todellisimmista ja pitkäikäisimmistä unelmista toteutui. Piirsin viime keväänä Dome Karukosken ja Tuomo Hutrin opastuksella kokonaisen elokuvastoryboardin, noin 700 kuvaa käsittävän kuvakäsikirjoituksen, Karukosken kolmanteen kokoillan elokuvaan nimeltään Kielletty Hedelmä.
Prosessi oli todella pitkä ja 1000 €ugenin palkkio siitä urakasta ei motivoinut kauheasti. Muistan jopa karjuneeni ja repineeni hiuksia koska deadline lähestyi ja urakka tuntui ylitsepääsemättömältä. Kuva kuvalta ja tavoite mielessä duuni oli välillä konemaista työstämistä mutta pienestä asti ollut unelma nimestä elokuvan lopputeksteissä sai jatkamaan. Myös se että tuotannolla oli tiukka deadline potki eteenpäin vaikeina aikoinakin. Ulkoinen paine toimii.

Elokuvan ensi-ilta on ensi-viikon perjantaina 13.2.2009. Itse pääsin katsomaan elokuvan ennakkoon kutsuvierasnäytöksessä viime torstaina. Voin sanoa että itse elokuva meni ohi aika nopeasti kun näin screenillä vain itse piirtämiä kuvia perä perään. Mutta kun tuli lopputekstien aika, niin en usko että koko maailman historian aikana tuskin kukaan on jännittänyt lopputekstejä kuin jotain benjihyppyä. Sydän meinasi kiivetä kurkkua pitkin ulos. Sykkeen varmaan kuuli vieressäkin istuva tyyppi. Kun nimi vihdoin kulki parin sadan muun joukossa screenin läpi niin, What a rush:) Kuin ensimmäinen laskuvarjohyppy x10. Voin suositella fiilistä jokaiselle.

Vaikka en saanut työstäni juurikaan palkkaa nimeksikään ja kyseessä ei ollut ihan jenkkituotanto, niin noilla asioilla ei ollut merkitystä sillä olin unelmoinut asiasta niin pitkään. Välietappi on saavutettu. Mitä sitten seuraavaksi? No voin sanoa että näiden vuosien aikana olen saanut ystäviä elokuva-alalta ja prokkikset kasvavat sekä kansainvälistyvät. Tällä hetkellä olen päässyt tekemään yhteistyötä ohjaaja Antti Jokisen kanssa. Eli pikku hiljaa välimatka rapakon taakse kuroutuu umpeen.

Mitä siis opin tuon prosessin aikana. Jos sinulla on jokin unelma joka on ollut jo pitkään niin kehotan pitämään siitä kiinni as long as it takes. Oli se sitten 700 kuvan storyboardin piirtäminen, marathonin juoksu, kirjan kirjoittaminen, ravintolan rakentaminen tai jokin muu upea kolossaalinen tavoite niin jokainen piirretty viiva, kirjoitettu kirjain tai otettu askel vie kohti ”Ensi-iltaa”.

DREAM BIG ja tavoitelkaa omaa Ensi-Iltaanne It is worth it.

Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: