Etusivu > Uncategorized > Ensimmäinen

Ensimmäinen

Pitkään pähkäiltyäni päätin ottaa elämäni ensimmäisen blogin työksi kertoa hiukkasen ”työkalusta”, jota itse käytän päivittäin. Työkalu on itse asiassa kolme periaattetta, joiden mukaan yritän elää. Kyseiset periaatteet ovat auttaneet minua tavoitteiden saavuttamisessa ja elämän laadun parantamisessa. Miksi tämä aihe? Tärkein syy lienee se, että tämä työkalu on parantanut elämänlaatuani niin paljon, että olisi liian itsekästä pitää tämä omana tietona. Toiseksi, ehkä joku voi saada tästä kirjoituksesta uusia ajatuksia, jotka auttavat häntä pääsemään lähemmäksi omia unelmia.


Eli, olen kehittänyt tekemiseen, tavoitteiden saavuttamiseksi ja elämän laadun parantamiseksi oman ns. holy triangle-työkalun, joka koostuu seuraavista tekijöistä;

FAITH, ATTITUDE and EFFORT


Nämä ovat kolme keskeisintä periaatetta, jotka ohjaavat tekemisiäni (tässä kohtaa on tosin kyllä rehellisesti myönnettävä, että vieläkin liian usein tuppaavat unohtumaan mutta askel askeleelta on matkalla sitä päivää, kun onnistuu vaivattomasti).


Seuraavaksi yritän hiukan avata näitä periaatteita. Kaiken cornerstone on FAITH, joka tarkoittaa minulle uskomista elämään ja ennenkaikkea vahvaa uskoa siihen, että kaikki menee aivan hyvin elämässä. Mutta FAITH näkyy ennenkaikkea siinä, että uskon ns. johonkin suurempaan (joka minun kohdallani on Jumala), joka on kaiken tämän kapellimestarina. Usko jumalaan tarkoittaa, että kaikki tapahtuu hänen tahtonsa mukaan ja minun tulee vain luottaa Häneen jopa tilanteissa kun kaikki ei mene niin kuin on ajatellut /halunnut. On totta, että monesti meidän on vaikea käsittää miksi tapahtuu ikäviä asioita elämässä tai miksi on niin paljon tuskaa maailmassa, mutta ajattelemmeko koskaan sitä, että kenties meidän ei kuulu edes tietää täällä oloaikana? Tähän kohtaan sopii vallan mainiosti pikku tarina, joka löytyy tämän blogin lopusta. Anyway, usko jumalan tahdon toteutumiseen on johtanut siihen, että yritän elää elämäni seuraavan ns. Chardi Kala -periaatteen mukaisesti, joka on keskeisellä sijalla Sikhiläisyydessä;


A positive, buoyant and optimistic attitude to life and to the future. Reflects an eternally evergreen & blissful mental state of a person based on an undying dedication to and contentment with the Will of God”


Eli kuten tästä voikin päätellä usko on kulmakivi, joka taas vaikuttaa suoraan asenteeseni kohti elämää. Jos asenteeni ei ole oikea, niin se tarkoittaa ettei uskoni ole tarpeeki vahva. Yritän noudatta edellä mainittua elämän filosofiaa, niin että pyrin olemaan koko ajan optimistinen ja onnellinen. Olen huomannut viimeisen muutaman kuukauden aikana, että onnellisuus on todellakin valinta eikä seuraus jostain ulkopuolisesta tapahtumasta.


Vaikka tässä olen puhunut Jumalasta, niin se ei suinkaan tarkoita elämän tuhlaamista tekemättä mitään ja oman kohtalon odottamista. No way! Kolmas tärkeä periaate on EFFORT, eli ponnistelu tai panostaminen. Tämä tarkoittaa, että pyrin käyttämään jokaisen hetken mahdollisimman tehokkaasti, niin että olen samalla askeleen lähempänä unelmiani mutten kuitenkaan unohda nauttia elämästä. Itse näen elämän niin, että jokainen hetki on mahdollisuus tehdä niitä asioita, jotka tekevät meidät onnellisiksi (ja kyllä, ihminen voi olla onnellinen 24/7). Pyrinkin aina miettimään oman tekemisen seuraamuksia ennen kuin ryhdyn mihinkään, on se sitten ulkomaan matka tai meditaatio. Tiedän, että moni teistä saattaa olla eri mieltä mutta kukin meistä näkee tämän MATKAN hiukan eritavalla ja niin sen mielestäni pitää ollakin!


Eläminen näiden kolmen periaatteen mukaisesti on vaikuttanut elämääni seuraavasti; elämään on löytynyt oikea perspectiivi, turha stressaaminen on melkein jäänyt pois, rohkeutta tullut huikeasti lisää, itsekuri parantunut ja itseluottamus kasvannut. Paljon on vielä parannettavaa mutta jo nyt sato on aika hyvä.


Lopuksi sanonta ja mainitsemani pieni tarina, jotka kuvaavat hyvin meikäläisen maailmankatsomusta;


“Conquer your mind and you will conquer the world”-intialainen sanonta

Arthur Ashe, the legendary Wimbledon champion was dying of AIDS which he got due to infected blood he received during a heart surgery in 1983. From world over, he received letters from his fans, one of which conveyed: ”Why does GOD have to select you for such a bad disease”?

To this Arthur Ashe replied: The world over — 50 million children start playing tennis, 5 million learn to play tennis, 500,000 learn professional tennis, 50,000 come to the circuit, 500 reach the grand slam, 50 reach Wimbledon, 4 to semi final, 2 to the finals, When I was holding a cup I never asked GOD ”Why me?”. And today in pain I should not be asking GOD ”Why me?”

Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: