Etusivu > Barack Obama, Dante Alighieri, Divina Commedia, Portofino, Robin S Sharma, Vauraus, wealth > Tavoitteletko tosissasi itsellesi vaurasta elämää?

Tavoitteletko tosissasi itsellesi vaurasta elämää?

Laita käsi sydämelle ja vastaa rehellisesti: tavoitteletko tosissasi vaurasta elämää?

Uskon, että vaikka kukaan ei olisi kuulemassa ja mitään sosiaalista painetta vastata “oikein” ei ole, niin silti useimmat suomalaiset vastaisivat “vauraus ei ole tärkeä asia elämässäni”. Keskiviikkona 25.02.2009 katsellessani kaunista Italian Portofinon satamaa vastasin, että minulle vauras elämä on ehdottomasti itseisarvo. Tässä tiivistettynä kokemukseni miksi.

Kysymyksessä kyllä piili pieni kompa. Sinälläänhän useimmat yhdistävät vaurauden pelkästään rahaan ja materiaan. Harva hyvinvointiyhteiskunnan suomalainen sitä toivottavasti enää rahaa kuitenkaan pitää esimerkiksi onnellisuuden ainoana mittarina. Sana vauraus pitää kuitenkin sisällään paljon erilaisia asioita. Esimerkiksi sanan vauraus englannin kielisen vastineen (wealth) juuret ovat keski-Englannissa 1800-luvulta jolloin se johdatettiin muun muassa sanasta terveys (health). Itse oivalsin tämän moninaisuuden juuri muutama tunti ennen satamaan saapumista kun matkustin junalla samalla kirjaa lukien. Kohdalleni oli osunut yksi Robin S Sharman teos jossa hän jaottelee ihmisen vaurauden seitsemään eri osa-alueeseen:

– Sisäinen vauraus (inner wealth).
– Fyysinen vauraus (physical wealth)
Sosiaalinen vauraus (family and social wealth)
– Omaan elämäntyöhön tai uraan liittyvä vauraus (career wealth)
Talouteen liittyvä vauraus (economic wealth)
– Seikkailuista saatava vauraus (adventure wealth)
– Muihin vaikuttamisesta saatava vauraus (impact wealth)

Minusta upea läpileikkaus eri aspekteista joita vaurauteen liittyy. Vauraus ei ole pahasta. Tuntuu vain, että monen mielestä ihmisen elämän pitää olla kuin Dante Alighierin La Divina Commedia. Suuri kärsimysten matka ennen kuin onnellisuuden voi saavuttaa vasta ihan lopussa.
Katsellessani satamaa ja sen ihmisiä tajusin, että ei ole pahasta haluta vaurautta. Siellä olleet ihmiset ainakin ulospäin taloudellisen varauden lisäksi elivät myös energistä, elämysrikasta, terveellistä ja erittäin sosiaalista elämää. Silloin mietin, että esimerkiksi en halua kokea pahaa omatuntoa haluta itselleni vaurasta perhe-elämää. Perhe-elämää johon kuuluu upea vaimo, joka saa minulta energiaa itselleen ja antaa sitä myös takaisin päin. Vaimo, joka kohtelee minua juuri niin kuin haluaa itseään kohdeltavan. Parisuhteet kun ovat yksi lempiaiheistani, niin ehkä siksi tuo satama toimii nyt minulle symbolina siitä päätöksestä, että valitsen haluta itselleni itseni arvoisen kumppanin vaikka se olisikin hieman vaikeampaa. En itsestään selvää kumppania, joka on negatiivinen tai sellaista jolla on huono itsetunto.

Mitä mieltä itse olet? Kuinka tärkeää sinulle on, että saat elää vauraan elämän? Jos koet, että se on tärkeää niin mitä olet valmis tekemään saadakseni sellaisen?

Kaikella kun varmasti on hintansa! Jos se on tärkeää, niin miten sellaisen saa itselleen? Yksi veikkaukseni on, että antamalla vauratta muille. Paradoksaalista kyllä, mutta antamalla pois saattaa saada itse enemmän…

USA:n uusi presidentti Barack Obama taisi osua naulan kantaan sanoessaan
“I think when you spread the wealth around it’s good for everybody”.

Kaikilla vaurasta elämää toivoen,
Tero

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: