Positiivisten yllätysten kulmakerroin

Tämä blogikirjoitus on todella yksinkertainen. Se on kuitenkin samalla kaiken kanssakäymisen pohja. Jotkut puhuvat siittä nimellä ensivaikutus, sosiaalisuus, tai ihmisläheisyys. Joillekkin se voi tarkoittaa karismaa, tai jotain aivan muuta. Minulle ehkä kuvaavin on ”positiivisten yllätysten kulmakerroin.” En ole aikasemmin tajunnut tämän todellista merkitystä, ennen kuin olin itse täysin sen varassa.

Muutaman kuukauden Italiassa olon aikana esimerkkejä on kertynyt valtava määrä, mutta sivusta seuranneena mieleenpainuvimmat ovat ehdottomasti katukauppiaat. Nämä veijarit tekevät pelkän hymyn ja ystävällisen otteen avulla elantonsa myyden 1€:n nenäliinapakette-ja. Osa osaa kielen, osa ei. Päivästä toiseen, samat naamat kiertelevät punaisissa valoissa odottavien autojen kuljettajien ikkunoita, terassiravintolojen edustoja ja muita julkisia paikkoja. Joku ostaa, joku ei, mutta asenne tekemistä kohtaan pysyy aina samana.
Mikäli koulutustausta, unelmat, usko omiin kykyihin, tuote jne. olisivat erilaiset – mihin asti pelkästään tällä ystävällisellä otteella voitaisiin päästä?

Tästä ajatusleikistä heränneenä rupesin pyyhkimään pölyjä omien kanssakäymisen periaatteiden päältä, sekä kirkastamaan miten asian itse käsitän:
Kaiken takana oleva ydinajatus on muutaman tuhannen vuoden takaa raamatusta:

”Kohtele muita niin kuin halauisit heidän kohtelevan sinua”
 
Minulle se tarkoittaa mm. seuraavia avainasoita:

 •  Ole positiivinen
 •  Ole aidosti kiinnostunut muista. Jokaisella on jotain mitä voit oppia!
 •  Auta muita mahdollisuuksiesi mukaan
 •  Ole rehellinen ja luotettava

On vaikea sanoa missä itse olisin tällä hetkellä, ellen omalla kohtaa tähän olisi luonot mitään toimintamallia, mutta siittä olen varma että nämä yksinkertaiset kohdat ovat auttaneet kaikessa, mihin liittyvät ihmiset.
 
Armeija on käsittääkseni ainoa paikka passikuvan lisäksi, missä ei saa hymyillä. Kuitenkin sitä näkee businessmaailmassa päivittäin! Tapaamistani urallaan pitkälle edenneistä ihmisistä lähes kaikki osaavat nämä perusasiat. Nämä eivät ole kulttuuri- tai toimialariippuvaisia asioita, vaan pätevät  niin naisiin,miehiin,nuoriin,vanhoihin…kaikkiin. Omien kokemuksieni mukaan kolikon kääntöpuolelta taas löytyvät 100%:sti ne ihmiset, jotka eivät ole onnellisia omaan tilanteeseensa. Sattumaa?

Suosittelen että omalla kohtaa mietit mitä muilta ihmisiltä odotat. Saavutukset ovat aina suoraan verrannollisia tekoihin.

Muutama avainkysymys:

 •  Minkälaisen kuvan annat itsestäsi ensitapaamisellasi?
 •  Kuunteletko, vai puhutko omia asioita?
 •  Miten reagoit kehonkielellä?
 •  Oletko hiljattain tavannut ihmistä, josta pidät paljon? Jos kyllä, niin miksi?
 •  Voisiko jonkun asian tehdä vielä paremmin?

Noiden katukauppiaiden innoittamana päätin pysähtyä miettimään omia tekojani säännöllisin väliajoin. Jos pienellä ajatustyöllä on mahdollista saada moninkertaisesti enemmän onnistumisia arjen pienissä ja suurissa asoissa, on se ehdottomasti sen arvoista!

Aiheesta kiinnostuneille voin suositella Anthony Robbinssin kirjaa: Power to influence.

Potkua arkeen,

-Mika

Mainokset
 1. Ei kommentteja.
 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: