Etusivu > Uncategorized > Onko ravinnolla merkitystä?

Onko ravinnolla merkitystä?

Halusin ottaa tämän aiheen käsiteltäväksi, sillä ravinto on yksi arkisimpia juttuja elämässämme. Kun on nälkä, haemme kaupasta ruokaa tai käymme syömässä ravintolassa ja olemme kylläisiä ja onnellisia. Vai olemmeko?

Moni teistä on varmasti kuullutkin luomuruokabuumista, joka on kasvattanut ehdottomasti suosiotaan ympäri Suomee. Entistä enemmän ihmiset alkavat ajattelemaan mitä suuhunsa pistävät. Tää ei enää ole mielestäni ns. hippien juttu, että mietitään mitä syödään ja mistä se ruoka tulee ja miten se vaikuttaa kehoomme.

Mielestäni hyvin monella on erittäin pieni tietämys esim. luomuruoan merkityksestä. Moni tietää et ”nojoo, kait se on puhtaampaa tai jotain, mutta kallista se ainaki on.. mulla on ihana sama mitäää mää syön.” Tulee ekana mieleen clicheinen ”Olet, mitä syöt!”, mutta näinhän se menee ja tiedän kaikki sitä sanoo ja tätä kuulee radiosta, teeveestä ja luetaan lehdistä. Moni ei kiinnitä asiaan sen enempää huomiota. Noin vertailupohjana esimerkiksi normaali pöytäsuola, joka sisältää ehkä pari mineraalia ja sit joku Himalajan kristallisuola, joka sisältää yli 90 mineraalia!! Yleisestikkin hedelmissä on luomun ja normaalin ero noin 50% ravintopitoisuudessa.
Miten tämä sitten vaikuttaa meihin? Tottakai mitä enemmän kehomme saa ravinteita sitä energisempi se on! Vaikuttaako energisyys meidän mielialaan? Ihan takuulla! Vedä paketti valmisruokaa 200g ja saarioisten kinkkupizza siihen päälle ja tutkaile olotilaasi? Oletko energinen ja täynnä virtaa ja intoa? Tuskin!

Eli se mitä sä syöt vaikuttaa pidemmälle kuin uskotkaan. Moni ajattelee sen vaan sellaisena banaalina asiana, että ”Nyt mä syön ja olen kylläinen. Nyt on tämäkin pois alta.” Syömällä terveellisesti ja hyvin jaksat enemmän. Jaksat painaa ja painaa ja se tuottaa taas enemmän tulosta ja se taas saa sinut paremmalle tuulelle ja kun olet paremmalla tuulella niin todennäköisesti saat sinut ystäväsikin paremmalle tuulelle energisyydelläsi ja siitä muodostuu mielestäni hyvän olon kierto.

En sano, että kaikkien pitäis lähteä nyt kauppaan ja hommata kaikki luomuna vaan aina mennään fiiliksen mukaan! 🙂 Mikäli tuntuu, että olet energinen ilman luomuakin jne tai tämä ei ole niin olennaista sulle niin mikäs siinä. Jokainen tekee omat ratkaisunsa, eikä kenenkään tulisi moittia niitä! Luomuila voi kuitenkin kokeilla vaihtamalla ensin muutamia perusraaka-aineita kuten suolaa, maitoa, leipää. Huomaat kyllä eron maussakin, olet todennäköisesti tottunut ruokiin, jotka on maustettu täyteen E-merkinnöillä. Kokeile jotain uutta ja tunnustele fiiliksiä!

Tällä kertaa en lähde syvällisemmin analysoimaan luomujuttuja, mutta muistakaa syödä paljon marjoja, paljon paaaaaljon vihreetä, hedelmiä! Ai vitsit, et huomaatte eron teidän olotilassa!

Anyways, nauttikaa elämästä! Elämme, jokainen vain kerran! Parasta ensiviikkoa!

-Davis

Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Anonymous
    tammikuu 27, 2010 6:32 am

    http://koti.phnet.fi/petripaavola/suolat.html

    Mielenkiintoinen artikkeli suolasta!

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: