Etusivu > Uncategorized > Reference Point

Reference Point

Robin Sharma loistavassa kirjassaan ” Greatness Guide” puhuu ns. reference pointin löytämisen tärkeydestä omassa elämässämme. Minulle kyseinen konsepti on ollut erittäin tärkeä ja hyödyllinen omalla matkallani kohti vuoren huippua. Reference point-konsepti on minua auttanut suuresti ennenkaikkea vaikeina aikoina, kun on meinannut usko hiipua omaan tekemiseen ja olosuhteet ovat näyttäneet vaikeilta. Tässä kirjoituksessa haluaisin hiukan kertoa omasta reference pointista ja kuinka se on auttanut minua sekä kannustaa kaikkia teitä etsimään omat reference pointit elämään.

Reference point-konsepti viittaa sellaisten esikuvien etsimeen, jotka elävät /elivät sellaista elämää, johon itse pyrit ja haluat. Esimerkiksi, jos olet noin 35 vuotias ja haluat nousta politiikan huipulle mutta tunnet, että olet toistaiseksi hyvin kaukana tavoitteestasi ja ikää alkaa kertyä, niin reference pointisi voisi olla vaikka Barack Obama, joka 35 vuotiaana vielä opetti lakia Chicagon Yliopiston Law Schoolissa ja eikä omannut vielä minkäänlaista poliitista kokemusta. Ja ei mennyt kuin 12 vuotta, niin hän oli saavuttanut korkeimman huipun politiikan saralla. Reference pointteja voi olla useampia kuin yksi; career reference point voi olla vaikka Donald Trump kun taas social life reference point voi olla vaikka isäsi tai äitisi. Ennen kuin kerron hiukan omasta reference pointista, niin haluaisinkin että luettuasi mietit kuka on sinun reference point ja miksi. Jos vielä ei ole, niin ehdottaisin että harkitsisit kyseisen konseptin sisällyttämistä omaan ajatteluusi.


Mohan Singh Oberoi on todennäköisesti outo nimi teille kaikille, mutta minulle hän toimii suurena inspiraation lähteenä, jonka rags to riches tarina auttaa minua aina jaksamaan vaikeiden aikojen läpi. Oberoi syntyi vuonna 1898 köyhään punjabilaiseen perheeseen Pohjois-Intiassa. Hän joutui lopettamaan collegen kesken, koska hänellä ei ollut varaa maksaa lukukausimaksuja. Sen sijaan, että hän olisi luovuttanut niin hän päätti opettella pikakirjoittamisen (typing and shorthand) and sai vuonna 1922 (24-vuotiaana) työpaikan The Cecil nimisestä hotellista (kuukausi palkka oli noin yksi dollari). Siellä hän toimi ns. bellboy:na, jonka tehtävänä oli kantaa asiakkaiden laukkuja ja toimia juoksupoikana. Kaksi vuotta myöhemmin The Cecilissä hän avusti sen hetkistä johtajaa ostamaan pienehkön The Carlton Hotel:n ja kymmenen vuotta myöhemmin, 36-vuotiaana, osti kyseisen hotellin keräämällä kokoon oman perheensä kaiken varallisuuden.

Mohan Singh Oberoi kuoli vuonna 2002, 103-vuotiaana. Tänään Oberoi-hotelliketju on Intian toiseksi suurin hotelliketju, jolla on 35 luksushotellia Intiassa, Sri Lankassa, Nepalissa, Egyptissä, Australiassa ja Unkarissa ja se työllistää noin 12 000 henkilöä. Tänä päivänä Oberoi tunnetaan India’s greatest hotelier -nimikkeellä. Jos joku kiinnostui tietämään tästä henkilöstä enemmänkin niin suosittelen hänestä kertovaa kirjaa: Dare to Dream: a Life of Rai Bahadur Mohan Singh Oberoi, by Bachi J Karkaria.

Summa summarum: Reference point-konsepti toimii ainakin minun kohdallani ja pitää minut valitsemmallani polulla vaikka joskus ulkopuolinen maailma yrittääkin tehdä kaikensa saadakseen minut pois sieltä. Mohan Singh Oberoi on minulle suuri inspiraatio, jonka tarina tuo minulle aina mieleen ajattoman sanonnan; A quitter never wins and the winner never quits!
Antoisaa ja rohkeita tekoja täynnä olevaa tulevaa viikkoa kaikille!

Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: