Etusivu > Uncategorized > Moninkertaista tehosi!

Moninkertaista tehosi!

Välillä on hyvä kyseenalaistaa omia tekemisiä. Osuvia kysymyksiä tähän voivat olla esim.: 

Mitkä ovat tavoitteeni? Mitkä ovat unelmani? Kehitynkö päivittäin tavoitteini vaatimaan suuntaan? Saanko päivästäni kaiken mahdollisen irti? Teenkö oikeita asoita? Muistanko kaikki tärkeät asiat?

Tämän työkalun väitetään kaksinkertaistaneen U.S Steelin & Bethlehem Steelin pääjohtajan Charles Schwabin liikevaihdon. Tarinan mukaan Ivy Lee niminen konsultti opetti hänelle tämän menetelmän jo 1900 alussa. Tämä hieman muunneltu versio on referoitu J. Sarasvuon ”itsensä johtamisen menetelmät” –äänitteeltä.

Kuulin tästä työkalusta jo kauan aikaa sitten, mutta otin sen itse käyttöön kunnolla vasta muutamia viikkoja takaperin. Huomasin että tämä todella toimii. Ja miksi ei, jos kerran on toiminut  monelle aikaansaavalle ja menestyneelle ihmiselle aikaisemminkin. Tämä työkalu on auttanut minua vastaamaan alussa olleisiin kysymyksiin määrätietoisella ja napakalla vastauksella.

Menetelmä perustuu ns. päiväkirjaan, jossa yksi aukeama muodostaa yhden päivän. Päiväkirjan täytössä on kaksi vaihetta: Iltahetki ja aamuhetki. Oheisessa kuvassa on esimerkki miltä kalenteri voi näyttää.

ILTAHETKI:
 
1. Ennen nukkumaan menoa, tyhjennä mielesesi ja anna itsellesi 20-30min aikaa täyttäen kuvan kohdat a, b, c ja d.

2. Kohta a: Miten henkinen pääomasi tänään kasvanut? Mitä opit tänään? Listaa asiat mieleentulojärjestyksessä paperin oikeaan ylälaitaan.

3. Kohta b: Anna kynän sauhuta ja listaa kaikki mieltä painavat tekemättömät asiat. Älä säästele, vaan pistä kaikki paperille.  

4. Kohta c: Vasemman sivun vasempaan laitaan tulee huomisen päivän to-do –lista. Olennaista priorisoinnissa on vastata kysymykseen: ”Mistä b kohdan asiasta saisin kaikkein parasta tuottoa itselleni pitkällä aikavälillä?”
->Tämä asia tulee olemaan seuraavan päivän tärkein tehtäväsi. Toista samaa kunnes olet saanut itsellesi sopivan määrän tavoitteita tulevalle päivälle(esim. 5-8kpl).  Kenelläkään ei ole aikaa kaikkien asioiden tekemiseen, mutta kaikilla on aikaa tärkeimpien asioiden tekemiseen.

5. Kohta d: Ennusta muutamalla kohdalla mitenkä tuleva päiväsi tulee menemään. Näin ohjelmoit alitajuntasi keksimään yön aikana ratkaisuja mitenkä tulet suoritumaan seuraavasta päivästä vaivattomammin.

AAMUHETKI:

Käytä muutama hetki herättyäsi toistaen vasemmansivun prioriteetit ja päivän ennusteet. Toista näitä asioita aamulenkillä, suihkussa, automatkalla..

Ei hätää vaikkei kaikki mene kuin olit päivän edellisenä iltana suunnitellut. Hyvin suurella todennäköisyydellä olet kuitenkin ottanut oikean suuntaisia askeleita omia tavoitteitasi kohtaan!

On mahdotonta luvata kuinka paljon tämä parantaa tehokkuuttasi, elämänlaatua,  itseluottamustasi tai jotain muuta mittayksikköä elämässäsi. On myös mahdotonta tietää sitä, mikäli et ikinä tätä koita. Mikäli alun kysymyksissä et pystynyt vastamaan helposti kysymyksiini, rohkaisen sinua kuitenkin koittamaan tätä, sillä aina voi palata entiseen… 


Hyviä hetkiä, 

MikaMainokset
Kategoriat:Uncategorized
 1. Anonymous
  syyskuu 28, 2009 9:05 pm

  Kiitos tästä, tämä todellakin otetaan vähintäänkin sivarin ajaksi käyttöön.

  -Antti

 2. Anonymous
  syyskuu 28, 2009 9:09 pm

  Hienoa!!
  Kerrohan palveluksien lopussa miten homma toimi!

  -M

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: