Etusivu > Uncategorized > Six human needs

Six human needs


Suoraan Tony Robbinsin seminaarista poimittuja juttuja 🙂 eli tässä kuusi ihmisen perustarvetta, joita jokainen ihminen tarvitsee tai haluaa tietoisesti tai tiedostamatta:

Varmuus
-mukavuuden tunne ja kivun välttäminen
-jos olet epävarma suhteestasi, työstäsi, varallisuudestasi jne. niin se ajaa sinut hyvun ahdistuneeksi ja epävarmaksi.
-jokainen saa varmuutta eri asioista: joku saa tupakasta(tuntee olonsa mukavaksi ja varmaksi), ruoasta, huumeista,lenkkeilystä joku saa sitä vahvan osaamisen luomisesta.

Epävarmuus/vaihtelevuus/ yllätykset/haasteet
-kun saamme varmuutta liikaa, kyllästymme ja lopulta tylsistymme
-tarkoituksena vaihdella psyykkistä ja henkistä mielentilaasi, jotta mieli pysyy virkeänä ja skarppina!
Tärkeys/merkityksellisyys
-jokainen tarvitsee jonkin keinon tunteakseen itsensä ja elämänsä erityiseksi, halutuksi ja huomion arvoiseksi
-joku voi tuntea olonsa loistokkaaksi ja voimakkaaksi kun laittaa aseen toisen ohimolle tai vaihtoehtoisesti auttaessaan vanhaa naista suojatien yli, eli keinoja on monenlaisia tämänkin saavuttamiseen.

Rakkaus/yhteys/läheisyys
-jokainen tarvitsee rakkautta, se on fakta! Jokainen ihminen haluaa yhteyttä toisten ihmisten kanssa, jopa kovimmat bittijesset, jotka istuvat päivät pitkät pelaamassa vaikka WOW:ia saavat tämän tarpeen täytettyä virtuaalikavereitten kanssa.

Kasvu
-”If you are not growing you are dying”. Fyysistä kasvua tottakai, mutta myös henkistä oppimista ja kypsymistä.

Avustaminen
– toisten ihmisten huomioon ottaminen ja avunanto. Vitsit, että tulee huippufiilis kun mummulla tippuu ruokakassi ja autat häntä pakkaamaan tavarat takaisin siihen paperikassiin.

Ihminen pyrkii saavuttamaan nämä tarpeet tavalla tai toisella… joko positiivisen, neutraalinen tai negtaviisen kautta. Nyt jos mietitään, että esim. jompikumpi parisuhteessa haastaa riitaa niin mitä hän siitä saa? HUOMIOO(tärkeys), hän saa VARMUUTTA et toinen vastaa tai reagoi, hän saa myös epävarmuutta sillä ei tiedä miten toinen reagoi ja voi tulla siis YLLÄTYKSELLISYYTTÄ, ja samalla hän saa tottakai luotua
YHTEYDEN toiseen, mut negatiivisen yhteyden. Ongelma tässä on, että negatiivisen kautta hankkimat tarpeet eivät kestä pitkään… eihän toinen kauaa jaksa kiukuttelevaa ihmistä?! Moni jää koukkuun masennnkseen ja kiukkutiloihin sillä se saa niin helposti täytettyy neljä tarvetta heti…
5 ja 6 tarve eli KASVU ja AVUSTAMINEN ovat sellasia jotai suurin osa meistä ei edes kunnolla ajattele/huomioi, mutta ovat alitajuisesti tosi tärkeitä! Vain niin, että saat luotua kontaktin silleen että sinä sekä toinen osapuoli siitä hyötyy tai on hyvillä fiiliskillä niin se on kestävää!!

Miettikääpä siis viimeaikasia tekemisiänne/sanomisianne ja yrittäkää pohtia mitä näistä 6 tarpeesta olette saaneet tyydytettyä ainakin hetkellisesti!

Joten pidetään ärrinmörrin kiukkupuuskat taskussa ja tehdään taskuun vielä reikä, josta ne valuu pois! 😉 Intohimoa elämään!

Yours truly Davis

Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Tero
    syyskuu 28, 2009 9:25 pm

    Mikä on bittijesse?!? 😀
    Putosin ihan täysin lukiessa tota…

    Tähän Robbinssin juttuun lisäisin näkökulmana Esa Saarisen James Bond filosofian elämää kohtaan. Yksi sen filosofian kohta on, että jokainen haluaa olla ”Hänen Majesteetin salaisessa palveluksessa”. Minulle se tarkoittaa, että jokainen haluaa kuulua johonkin suurempaan ja että elämällä on joku itseään suurempi tarkoitus. Joillekkin se on uskonto, joillekkin joku tietty urheiluseura ja jollekkin joku valtio. Se menee Robbinssin tarpeissa pariinkin kohtaan, mutta on mun mielestä sellainen asia jota kaikki tuntuu etsivän. Tärkeä asia siis. Itse olen ainakin etsinyt sitä pitkään. Nyt kuitenkin tuntuu, että se vaan on oman egon tukemista eikä aitoa onnellisuuden tukemista. Pitääkö siis kaikkia tarpeita aina täyttää jollain ulkoisella jos sen asian käsittelee itsensä kanssa sisäisesti?

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: