Etusivu > Uncategorized > Forsal Blogi Äänestys

Forsal Blogi Äänestys

Hyvä lukija,

Tämä blogi on nyt saavuttanut 34 viikon kypsän iän. Forsal Blog – Live Your Dreamlist perustettiin alkuvuodesta 2009 jakamaan pienen ihmisjoukon omia kokemuksia. Joka viikon sunnuntaina yksi kirjoittaja julkistaa uuden tekstin. Kantava teema oli muuttaa seuraava ajatus 2000 –luvun formaattiin:


If you knew what I know about the power of giving, you would not let a single meal pass without sharing it in some way.

-Buddha


Koska enää meillä ei ole Suomessa nälänhätä, halusimme jakaa ajatuksia. Palaute blogista on ollut mahtavaa. Saamme 300-600 kävijää viikossa ja suunta on ylöspäin. Nyt kuitenkin on aika viedä blogia eteenpäin. Muokkaamme ainakin hieman ulkoasua ja lisäämme yhden kirjoittajan (tervetuloa Matti!). Sen päälle olemme saaneet runsaasti erilaisia kehitysideoita viime viikkojen aikana. Sen takia julkistammekin äänestyksen aiheen pohjalta joka on voimassa perjantaihin 4. päivä syyskuuta asti. Äänestyksen pohjalta siirrymme sanoista teoiksi. Eli toimi seuraavalla tavalla:


1. Lue tämän tekstin alla olevat kolmetoista ehdotusta


2. Valitse joukosta omasta mielestäsi TOP3 parhaat ideat sekä yksi idea jolle haluat antaa miinusäänen.


3. Kirjoita kommenttikenttään suosikkisi paremmuus järjestyksessä sekä miinusäänen idea. Paras idea saa kolme pistettä, toiseksi paras kaksi ja kolmas yhden. Tässä esimerkki kuvitteellisilla ehdotuksilla:


3p Nälänhädän poistaminen maailmasta

2p Käsite itsemurha muuttuu turhaksi, koska kukaan ei sellaista halua tehdä

1p Suomalaisien ns. kansantautien 100% parantuminen


-1p Uskonvapauden poistaminen Euroopan Unionista


Toivomme palautetta ja suurta äänestysmäärää. Olet sitten lukemassa blogia ensimmäistä kertaa tai yksi kirjoittajista, anna äänesi.


Ystävällisin terveisin,

Jaakko ”Bloginaattori” Murtomäki ja muu Forsal Web Team
EHDOTUKSETKommentointipakko kirjoittajille. Henkisesti kaikki kirjoittajat kommentoivat jotenkin jokaista tekstiä. Kun saadaan sata ajatusta ilmoille on joukossa väkisinkin muutama helmi. Vaatii kaikilta henkisesti sitoutumista tähän, mutta satunnaiset välistä jättämiset sallitaan.


Teemakierrokset. Ensimmäinen teemakierros olisi esim niin sanottu idolikierros. Eli yhden kierroksen ajan kaikki kirjoittavat omasta idolistaan. Ihmisistä joiden kanssa haluaisivat ehkä joku päivä syödä lounaan etc. Sitten pari kuukautta taukoa ja taas uudestaan joku toinen teemakierros.


Valokuva pakolliseksi jokaiseen tekstiin. Eli tekstin visualisointi joillain keinoilla pakollista. Kun se työkalu on mahdollinen, miksi sitä ei käytettäisiin? Muita ovat videot, musiikkikappaleet etc.


Haastattelu. Yhden kierroksen ajan jokaisen kirjoittajan pitää haastatella jotain toista ihmistä. Forsal on joskus julkistanut niin sanottua Menestyjäpankkia ja tämä olisi sille osa 2. Normaalin tekstin sijaan siis teksti olisikin ihan kenen tahansa toisen ihmisen haastattelu blogiin itselle kiinnostavasta aiheesta.


Kiertävä kielioppi valvonta. Annetaan admin oikeudet kaikille kirjoittajille ja seuraavan viikon kirjoittajalla on vastuu tarkistaa edellisen viikon kirjoittajan tekstin kielioppi. Tavoitteena oppia ja kasvattaa äidinkielen tasoamme.


Kysymyspatteri. Yhden kierroksen ajan jokaisen kirjoittajan pitää vastata omassa kirjoituksensa perään myös lyhyeen kysymyspatteriin. Tavoite on esitellä kirjoittajia paremmin. Kysymykset olivat mallia nimi, ikä, ammatti, lempiruoka, unelma matkailukohde, lempiruoka, suosikki urheilujoukkue ja erikoistaitoni.


Naisten kierros. Tällä hetkellä jokainen kirjoittaja on mies. Taitaa olla sattumaa, mutta ei kuvasta blogin ja Forsal:n arvomaailmaa. Forsal on uuden ajan urheiluseura ja emme halua erotella naisurheilua ja miesurheilua. Siksi jokainen kirjoittaja pyytää jotain naispuolista ihmistä kirjoittamaan hänen puolestaan blogiin yhden tekstin.


Pay It Forward ja blogin eteenpäin vieminen: blogi on monen mielestä osoittanut omaavan aidosti hyvää sisältöä. Ja siitä sisällöstä olisikin monelle lukijoiden tutuille ehkä apua. Siksi jokainen pyytää kolmea ihmistä, tutustumaan blogiin ja kommentoimaan edes yhtä tekstiä kerran. Mutta ei tässä vielä kaikki. Sinun pitää ennen sitä auttaa ko. ihmistä niin, että normaalisti hän jäisi sinulle ”yhden velkaa”. Sen ”velan” annat anteeksi, mutta pyydät häntä jakamaan sen sijaan ideoita/hyvää eteenpäin osallistumalla blogiin. Idea on modifioitu elokuvasta Pay It Forward (suomeksi Anna Hyvän Kiertää)


Vierailevat kirjoittajat: kutsutaan kerran kuukaudessa blogiin vieraileva kirjoittaja. Eli jos ¾ kirjoittajasta kuukaudessa on vakiokirjoittajia niin aina kerran kuussa kirjoittaja olisikin joku muu. Tämä vaatii kaikilta aktiivisesti ideoita ja kontakteja ketkä voisivat olla vastaavia vierailijoita.


AdSense ja ansaintalogiikan luominen: blogin idea ei ole tehdä rahaa, mutta Google tarjoaa jatkuvasti AdSense nimistä palvelua. Eli blogin viereen laitetaan heidän mainoksia ja jos/kun sitä kautta tuloja syntyisi, rahat menisivät Forsal:n mainostamien terveyden lisäämisprojektien tukemiseksi. Google tarjoaa mainoksia sisällön pohjalta eli ehkä mainokset jopa tukevat tekstejä.


Suosittelupakko: Jokaisen tekstin perään kirjoittajan pitää suositella jotain muille ihmisille viidestä seuraavasta vaihtoehdosta: hyvä nettisivu (jonka linkki siirretään automaattisesti meidän linkkiosioon), uusi ruokaresepti, uusi paikka (uusi ravintola, urheilupaikka, matkakohde, museo jne), loistava musiikkikappale (joka on oltava jossain netissä kaikkien kuunneltavissa) ja mahtava video (joku vaihtoehto YouTuben 30s pätkästä kokoillan elokuviin).


Haaste kirjoittajien leipiintymisestä vol 1.: mahdollisesti jossain vaiheessa väkisinkin osalle tulee leipiintyminen kirjoittamiseen, into lopahtaa, uudet ajatukset loppuvat ja tekstien taso laskee. Tämä haaste on jotenkin taklattava. Kynnys luovuttamiseen tässä seurassa on korkea, koska vaikka sosiaalista painetta ei varsinaisesti tulisikaan, on se joka tapauksessa olemassa. Vaihtehto yksi on tehdä kirjoittajaringistä määräaikainen esim. puoleksi vuodeksi tai vuodeksi, jonka jälkeen kirjoittajarinki päätetään uudestaan täysin puhtaalta pöydältä tai ”erovuorossa olevien”-listan mukaan tai muulla perusteella. Tauon jälkeen kirjoittaja voisi sitten taas palata tuorein ajatuksin


Haaste kirjoittajien leipiintymisestä vol 2.: vaihtoehto kaksi yllä olevalle haasteelle. Sovitaan, että ringissä on esim 10 kirjoittajaa, joista aina 2-3 putoaa pois joko äänestyksen tai muun kriteerin perusteella. Kilpailu saa usein skarppaamaan, joten tällä voisi olla positiivista vaikutusta kirjoitusten laatuun.


Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
 1. Tero
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  Kannatan Jaakon ehdotusta! Niukalin Pwtri van hoitaman kiäliobit kuntoo… 🙂

 2. Jaxon
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  Bonusehdotus:

  – Ehdotan, että Nikula vanhana kielioppivelhona vois silloin tällöin tehdä pistotarkistuksia ja laittaa niistä vaikka ”ylläpidolle” mailia. 🙂

 3. Anonymous
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  3p Vierailevat kirjoittajat. Tuo varmasti todella hyvää lisämaustetta tähän touhuun.

  2p Teemakierros. Lassen kanssa tämän suhteen samoilla linjoilla, että ei kuitenkaan rajattaisi sitä liikaa. Yksi iso voimavara on kuitenkin se, että tekstit vaihtelevat.

  1p Kiertävä kielioppivalvonta. En kuitenkaan lähtisi siihen, että se välttämättä olisi kirjoittajan vastuulla. Tähän voisi katsoa jotakin innokkaita mahdollisesti? Sen lisäksi, että se tuo lisää luotettavuutta, niin tekstiä on myös huomattavasti miellyttävämpi lukea.

  -1p Kysymyspatteri. Ei ideana kuulosta kovin houkuttelevalta.

  – Nikula.

 4. Jaxon
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  3p Naisten kierros
  – On hieno päästä lukemaan myös ulkoa kauniiden ihmisten ajatuksia.;)
  2p Vieraileva kirjoittaja
  – Onhan tässä oma hönkynsä. Ehkä joku kerta saadaan joku vielä meitä kaikkia tunnetumpi nimi sanomaan sananen.
  1p Suosittelupakko
  – Näin saadaan mahdollsiimman hyvin havainnollistettua. Täten helpompi ottaa asioitaa käytäntöön.

  -1p Haastattelupakko
  – Liian vaativa pakko.

 5. Anonymous
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  3p. Suosittelu
  2p. Naiset
  1p. Visualiaointi

  -1p kommenttipakko

 6. Mika
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  Tyylikkäästä myöhässä, toiv jaxon kerkeää vielä. Pahoittelut!

  3p Kysymyspatterille ja samoilla kiteytyksillä kuten Mixu laittoi
  2p Haastattelu. Enemmän syvyyttä!
  1p Vierailevat kirjoittajat. Enemmän syvyyttä!

  -1p kielioppivalvonta. Parantaisi luettavuutta, veisi osan persoonallisuudesta, toisi lisää työtä. Ei kannata.

 7. Depe
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  Kaiken kaikkiaan hyviä ajatuksia joista ajattelin poimia seuraavat neljä;

  3 p: Haastattelu- tuo mielestäni uusia näkökulmia mutta olisi kuitenkin kirjoitusvuorossa olevan näköinen, koska heijastaisi sen henkilön arvomaailmaa, ajatuksia, asenteita, unelmia etc. jotka ovat vaikuttaneet haastattelun kohteena olevan henkilön valintaan.

  2p. Naisten kierros- no offence guys mutta eiköhän ole jo kypsä aika saada kauniimman sukupuolen ajatuksia ja mietteitä näkyviin (veikkaan että varmasti hyödyttää meitä kaikkia, kun ei aina taida kyseistä sukupuolta ymmärttävän)

  1p.Adsense ja ansaintalogiikan luominen- mahdollisilla tuloilla voisi tehdä Buddhan sanonnasta totta

  -1p.Samaa mieltä Luoman Teron kanssa ettei minkäänlaisia pakkoja, koska ne vaikuttaisivat välittömästi laatuun…

  Valintani on kuitenkin ”kommentointipakko kirjoittajille”

  ”Kyllä se 40 astetta alkaa tuntua aika paratiisilta Suomen syksyssä” terveisin,
  Depe

 8. Lasse
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  3p Naisten kierros – tai ylipäätänsä se, että kutsuu jonkun kirjoittamaan. Tämä voisi toimia myös tuota ”leipiintymistä” vastaan.
  2p Visualisointi on hyvä. Ja tiedoksi kaikille, että sitä uutta blogin visua kannattaa odottaa joululahjaksi. Korvatunturilta tällaisia uutisia
  1 p Teemakierrokset, mutta ei liian rajaavasti. Mieluummin sitten niin, että annetaan jokin yleinen aihe kuten ”työelämästä”

  -1p Kielioppivalvontapakkopitäävastuu. Homma perustuu vapaaehtoisuuteen ja sen pitää olla helppoa ja mukavaa.

  -Lars

 9. Dávis
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  Nonii eli

  3p Haastattelu, koska saa blogia entistä mielenkiintoisemmaksi ja entistä useampi uusi lukja kiinnostuisi lukemana blogia, kun vierailevia tähtiä olisi.

  2p Naisten kierros. Täytyyhän meidän oppia tuntemaan naistenkin maailma, eiksnii 😉 ja naisilla on tunnetusti miehiä paljonki erilaisia ajatuksia ja näkökulmia.

  1p suosittelupakko.

  -1p kiertävä kielioppi valvonta. En siis itsekkään ole mikään kovin talentti tässä kirjoittamisessa. Olisihan se siis hyvä kehittää sitä puolta, mutta kuitenkin uskon, että tärkein on sisältö ja tekstin persoonallisuus!

  Davis

 10. Mixu
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  Äänestys on loistoidea!

  3p Kysymyspatteri. Vierailijoille jää kirjoittajat epäselväksi. Tämä tulee kuitenkin toteuttaa siten, että patteri on joko blogin oikealla puolella tai sitten se aukeaa kirjoittajan nimeä painamalla. Vuoden päästä ei kukaan enää kahlaisi vanhoja tekstejä, jolloin vierailijat eivät taaskaan tuntisi kirjoittajia.
  2p Visualisointi. Parantaa luettavuutta ja elävöittää tekstejä.
  1p Haastattelu. Uudet ihmiset kiinnostavat aina.

  -1p Kommentointipakko kirjoittajille (turhaa pakotusta, ja turha kehittää väkisin sisältöä).

  Vaikka naisten kierros on saanut ääniä en siihen syty, sillä sekin on mielestäni väkisin tuputtamista. Haastatteluissa ja uusissa kirjoittajissa tämä voidaan huomioida, mutta varsinainen naisten kierroshan vasta epätasa-arvoistaisi sukupuolia.

  Mikael

 11. Tero Luoma
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  Hyviä kommentteja ja kehitysideoita lähes kaikki.

  3p Naisten Kierros (Kyseessä ei ole Kiesi-kerho vaan uuden ajan urheiluseura, joten taatusti ajatukset rikastuvat, kun mukaan tulee feminiinimpää näkökulmaa)
  2p Adsense ja ansaintalogiikka (Kaupallistaminen kunniaan! Googlella helppo työkalu, joka vielä tukee sisältöä, joten ilman muuta pelkkää plussaa)
  1p Vierailevat kirjoittajat. (Näen tämän helpompana ja vapaamuotoisempana tapana toteuttaa kuin haastattelut. Joka tapauksessa uusien ihmisten ajatusten mukaantuominen on tässä se ydin)

  -1p Kaikille ideoille, joissa esiintyy sana pakko/pitää/velvoite. Uskon enemmän vapauteen kuin pakotteisiin. Jos ja kun saa antaa vain yhden miinuspisteen niin kaikkein huonoin pakko on kommentointipakko. Kommentointia ei vain voi pakottaa laadun kärsimättä ja kuka haluaa lukea pitkää väkipakolla kyhättyä kommenttilistaa. Mielummin lyhyt ja laadukas.

  Haasteen kirjoittajien leipiintymisestä ratkaisisin tavalla 1. Kirjoittajarinki olisi määräaikainen, jonka jälkeen avoin peiliinkatsominen siitä, onko paukkuja ja ajatuksia jatkaa. Ringin vaihtelevuus ja sopivat tauot parantavat todennäköisesti laatua.

  Tero Luoma

 12. Mikko
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  3p Naisten kierros (Tero sen sanoi)
  2p Visualisointi
  1p Suosittelupakko

  -1p Teemakierros (Omasta mielestäni blogin yksi suurimmista vahvuuksista on se, että aiheet poikkeavat suuresti toisistaan.)

  最好的问候
  Mikko Revonniemi

 13. Tero
  syyskuu 28, 2009 7:00 am

  Olinx eka? Kerrankin 10h aikaerosta on apua… 🙂

  3p Naisten Kierros (Ehdoton idea!!!)
  2p Haastattelu (on mun mielestä parempi kuin vieraileva kirjoittaja, koska kaksi ihmistä osallistuu prosessiin)
  1p Suosittelupakko (tämän kauttahan oppii muista vaikka mitä)

  -1p Kiertävä Kielioppi Valvonta (taidan olla se jolla niitä kirjoitusvirheitä on eniten, joten hieman tässä ollaan puolueellisia, mutta silti. En vaan näe, että se tuo muuta kuin lisää työtä. Jokainen teksti on kuitenkin yksilö ja kirjoittajan näköinen. Blogiin kirjoittaminen ei ole kuitenkaan sama kuin HS:n toimitus)

  Kandidaatintyö terveisin,
  Tero Isokauppila

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: