Etusivu > Uncategorized > Prosessityöskentelyä ja web-analytiikkaa

Prosessityöskentelyä ja web-analytiikkaa

Olen työskennellyt vuodesta 2005 alkaen erilaisissa markkinointiprojekteissa, joissa on pyritty lisäämään yrityksen myyntiä verkkopalvelussa ja optimoimaan verkkomarkkinoinnin kustannusrakennetta. Lisäksi olen ollut tekemässä erilaisia konseptointeja ja lanseerauksia niin pienemmille kuin suuremmillekin toimijoille – välillä on aloitettu aivan nollapisteestä ja toisinaan jotain valmista on jo ollut rakennusaineena. Koska viimeiset vuodet ovat kuluneet pitkälti projektien jatkumona opiskelujen joustaessa tarvittaessa, nyt on aika totuttautua uudenlaiseen tilanteeseen. Olen työstänyt opinnäytetyötäni lähikuukaudet ja projekti on ollut yksi mielenkiintoisimmista, vaikkakin myös raskas. Tehokkuushakuisena tekijänä kun aina haluaisi saada asiat sutjakasti valmiiksi.

Opinnäytetyö onkin kuin sipuli; asiavyyhtiä kuoritaan kerros kerrallaan, ja jos huseeraa liian kovalla vauhdilla saattaa tulla tippa linssiin. Pikku hiljaa olen alkanut löytää myös nauttia ”hitauden” vahvuuksista. Prosessityöskentelyssä antoisaa on ollut työn rakentuminen paloissa. Toisaalta myös vahvasti akateeminen ja perusteleva lähestymistapa on luonut kokonaisvaltaisempia hahmottamismalleja. Työskentelytapa ja –syke on hyvin erilainen kuin työelämäprojekteissa, joissa usein on jonkin asteinen ”tulos tai ulos” –pakote ja tiukat takarajat.

Oma opinnäytetyöni kantaa nimeä ”WEB-ANALYTIIKKA LIIKETOIMINNASSA

– Miten kasvattaa liiketoimintaa verkossa?” Web-analytiikalla tarkoitetaan verkkovierailijoiden käyttäytymisen analysointia ja luokittelua perustuen vierailijoiden verkkoselainten jättämiin tunnistetietoihin. Web-analytiikka hyödyntää web-analytiikan työkaluilla kerättyä dataa, jolloin voidaan seurata verkossa tapahtuvaa palveluiden käyttöä, myyntitapahtumaa, verkkoliiketoiminnan kuluja ja kaupan syntyä sekä monia muita asiakastapahtumaan liittyviä asioita. Yhdistämällä numerodataa ostotapahtumiin pystytään laskemaan mm. liiketoiminnan kannalta tärkeä investoinnin takaisinmaksun tunnusluku (ROI) – sekä ennen kaikkea parantamaan nykyistä palvelua.

Suosittelen kaikille opinnäytetyötä, kandia tai gradua suunnitteleville vahvasti myös omien tavoitteiden ja oppimishaasteiden asettamista opinnäytetyön laadintaan. Se vahvistaa omaa ammatillista osaamista ja antaa luvan kanssa mahdollisuuden penkoa itseään kiinnostavaa aihealuetta. Tervehenkinen itsensä haastaminen on myös hyvästä ja opinnäytetyöstä kannattaa keskustella – minut nämä kaksi asiaa vievät puhumaan alan ammattiseminaariin Tukholmaan eMetrics-tapahtumaan (http://www.emetrics.org/stockholm/ ) lokakuussa (jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä). Lisäksi opinnäytetyön aiheesta on pyydetty tekemään opas yritysten käyttöön, jonka olisi myös määrä valmistua ennen joulua. Syksyn aikana käynnistyy myös oma (mini?)blogini, jossa käsitellään sekä viestinnän muutokseen liittyviä ilmiöitä että nuorten oman uran suunnittelua.

Kiitän tässä vaiheessa mukavasta ajasta Forsal-blogin kirjoittajana ja keskityn nyt seuraavaksi puoleksi vuodeksi oman viestintäkonseptini parantamiseen ja nyt käsillä olevien muutosten onnistuneeseen toteuttamiseen.

Jos olet kiinnostunut viestinnän muutoksesta katso video

http://www.youtube.com/watch?v=sIFYPQjYhv8

ja halutessasi kouluttautua lisää, tutustu vaikka tähän:

http://www.opiskelupaikka.fi/fin/Seminaari

Oikein mukavaa syksyä kaikille!

-Lasse L


Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: