Etusivu > Uncategorized > Aamulenkillä

Aamulenkillä

On olemassa kahdenlaisia aamulenkkejä.

Ensinnäkin on niitä, joille lähdetään suoraan sängystä tulevan päivän kiireisen aikataulun pakottamana. Vesilasillisen ehtii juuri ja juuri juomaan ennekuin tie kutsuu. Näillä lenkeillä ensimmäiset kilometrit kuluvat usein vielä aivan unessa. Todennäköisesti sataa vettä tai vähintään vastatuuli puhaltaa koko matkan. Jossain vaiheessa eteneminen kuitenkin alkaa jo etäisesti tuntua juoksulta. Lenkin ja suihkun jälkeen olo on toki raikas ja päivän pääsee aloittamaan virkeänä, mutta mihinkään maata järisyttäviin fiiliksiin itse näillä lenkeillä harvoin pääsee. Suurin osa omista aamulenkeistäni asettuu tähän laatikkoon.


Joskus kohdalle osuu kuitenkin myös sellaisia aamulenkkejä, joille jo lähtiessä tietää, että tänään on hyvä päivä. Kevyen aamupalan on saanut syödä rauhassa ja lehdenkin on ehtinyt lukea. Juoksu tuntuu alusta asti kevyeltä ja aurinkokin lämmittää vielä sopivasti muuten viileää syysaamua. Kotiin kun pääsee, niin tuntuu, että ei olisi lenkillä ollutkaan. Näitä lenkkejä ei voi kuitenkaan pakottaa tulemaan esiin. Ne osuvat kohdalle jos ovat osuakseen. Myöhäinen lähtö ei auta, jos sää on väärä. Loistava sääkään ei auta, jos juoksu ei kulje. Näiden lenkkien takia jaksaa kuitenkin painaa ne yhdeksän muuta, jotka tuntuvat aina yhtä vaikeilta.

Suosittelen aamulenkkiä lämpimästi sen kaikissa olomuodoissa kaikille blogin lukijoille juoksutaustasta riippumatta. Aamulenkit ovat nimittäin todellista aikaa itselle.

// Juho

ps. Kuten kuvista näkyy, tänä aamuna sain nautiskella jälkimmäisestä. Maisemat Leppävaarassa eivät toki vedä vertoja British Columbian jylhille vuoristoille, joita pääsee Teron blögissä ihailemaan, mutta henkeä oli silti… 🙂

Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Tero
    syyskuu 28, 2009 7:00 am

    No maisemat ovat maisemia, mutta kyllä Espoon Kilon Siwassakkin silti ”henkeä” on aina ripaus enemmän kuin North Burnabyn BC Liquor Storen kassoilla edes parhaana juhlapäivänä…ja se on se mikä aamun parhaiten piristää vaikka aamulenkkien rakastaja olenkin!

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: