Etusivu > Uncategorized > Isoja muutoksia – perheenlisäys

Isoja muutoksia – perheenlisäys

Raskaus on varmasti yksi mullistavimpia asioita naisen elämässä. Miksei siis myös parisuhteessa elävän miehenkin. Tätä kirjoittaessani minulla on laskettuun aikaan 4 päivää ja lapsen syntymä tapahtuu melko varmasti tulevan 18 päivän aikana, joten minulla on jo pientä aavistusta mistä tässä kirjoitan.

Raskaus itsessään on jo valtava seikkailu omaan mieleen ja kehon tapahtumiin. Fyysiset muutokset, hormonien vaikutukset ja valmistautuminen uuden elämän saapumiseen pakottavat kohtamaan elämässä uusia asioita, uusia näkökulmia ja tarkastamaan varmana pidettyjä asioita mm. arvoja.

Suurimpia mullistuksia on ollut huomata oman jaksamisen ja kehon rajallisuus samanaikaisesti elämän kasvamisen ihmeen rinnalla. Onko tämä todella minä, joka kykenen tuottamaan elämää ja onko tämä todella minä, joka en jaksakaan edes hitaasti pyöräillä hengästymättä kaupunkiin. Uusi ihminen sisälläni pitää huolen siitä, että se saa kaiken tarvitsemansa energian, hapen, nesteen ja levon. Niitä sitten jää äidille, jos hän on huomannut ajatella myös itseään. Tämän oppii karvaasti, kun muutaman kerran unohtaa vesipullon kotiin lenkille lähtiessään ja jano tuntuu oikeasti jo vartin päästä tappavalta.

Ajattelin usein ennen raskautta menettäväni lapsen tulon myötä omaa aikaa, mahdollisuuksia kokea ja saavuttaa haluamiani asioita. Pelkäsin lapsen rajoittavan elämää ja kuvittelin jopa joskus etten hankkisi lapsia lainkaan. Varmasti tällaiset ajatukset ovat normaaleja ja yleisiä, sekä hyvin tavallisia nuorilla ihmisillä. Nyt olen saamassa lapsen kuitenkin ”vasta” 5 vuotta myöhemmin, kuin Suomalainen nainen yleensä keskimäärin. Ajatukseni lapsen ”rajoittamasta” elämästä on kuitenkin muuttunut hyvin paljon raskauden aikana.

Ensinnäkin raskaus on pakottanut minut hidastamaan tahtia ja priorisoimaan aikaa asioihin, jotka ovat IHAN OIKEASTI merkityksellisiä. Tämän johdosta koen, tunnen ja elän täydemmin kuin koskaan ennen. Raskaus on saanut minut oivaltamaan oman kuolevaisuuteni, jonka johdosta elämän tuntu on saavuttanut arkeni voimakkaammin. Ihanat ja kamalat hormonit, jotka saavat nauruni jatkumaan loputtomiin ja itkut tuntumaan sydänjuurissa myöten rikastuttavat elämää. Pienet ja ohikiitävät asiat ovat saaneet päivät tuntumaan pidemmiltä ja erityisesti parisuhteen kukoistamaan. Yhtäkkiä matka on todellakin tärkeämpi, kuin päämäärä.

Odotus saa ajatukset käymään omassa lapsuudessa, muistelemaan omien vanhempien tekemät ja tekemättä jättämät asiat. Perheen tapahtumat lapsuudessa saavat uuden näkökulman äitiyden silmin. Ehkä vanhempamme tekivät kaiken ihan oikeasti niin hyvin, kuin silloin osasivat. Nimittäin luonto kyllä hoitaa normaalin aikuisen rakastamaan lastaan sydän juuriaan myöten. Muistatko kuinka turvallista oli, kun tiesi että isä on vieressä ja että se ihan varmasti suojelee minua, tapahtuipa mitä tahansa…


-Nina Rinne


Nina jäi hetki takaperin äitiyslomille Suomen Telecenteriltä toimitusjohtajan tehtävistä. Nyt kun tämä juttu julkaistaan, voin samalla todeta että perheeseen on tullut lisäystä ja kaikki on hyvin. Kollektiivionnittelut koko perheelle Forsalin puolesta ja kiitos Nina loistavasta jutusta!
Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
 1. Tero
  marraskuu 1, 2009 6:50 pm

  Onnittelut perheenlisäyksestä! Ei muuta kuin kohti uusia haasteita, joita tämän kautta syntyy.

 2. Mikko
  marraskuu 2, 2009 4:07 am

  Onnittelut myös omasta puolestani!

 3. Anonymous
  marraskuu 5, 2009 12:37 pm

  Suuret kiitokset! Tämä on aika hienoa!

  -Nina

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: