Etusivu > Uncategorized > Pakahdu elämisen ilosta!

Pakahdu elämisen ilosta!

Arvoisat forsalilaiset,

Tunsin itseni hyvinkin iloiseksi rakkaan aviomieheni Tero Luoman pyytäessä minua ottamaan osaa “naisten kirjoituskierrokseen” ja kirjoittamaan omia ajatuksia Forsal-porukan blogiin – kiitos tästä. Pohtiessani aihetta, mistä teille kirjoittaisin, käsiini osui George Carlinin esittämät 10 “Miten pysyä nuorena” – ohjetta. Tässä kirjoituksessa ajattelin jakaa nämä asiat Sinun kanssasi, kuitenkin laajentaen alkuperäistä nuoruusajatusta suurimpiin ja syvempiin kokonaisuuksiin. Esitän Sinulle muutamia itseänikin puhuttelevia kysymyksiä. Niihin vastatessasi toivon Sinun löytävän itsestäsi onnellisen ja tasapainoisen ihmisen. Aloitetaan…

1. Heitä mielestäsi kaikki turhat numerot.

Niihin kuuluvat ikä pituus ja paino. Anna lääkärisi huolehtia niistä, siitähän sinä maksat hänelle.

Tunnetko jonkun 60 – vuotiaan, joka jaksaa juhlia sinua kauemmin? Onko joku luokkatovereistasi piilottanut ryppyvoiteita yöpöytänsä laatikkoon?

Entä sitten, jos housujesi koko on nyt pari numeroa suuremmat kuin vuosi sitten? Sillä ei ole merkitystä kiristävätkö vaatteesi, mutta mitä jos mieltäsi kiristää? Irrota katseesi numeroista, iästä ja vaa’an näyttämistä kiloista, kiinnitä huomiosi sisäiseen hyvinvointiin ja energisyyteen.

2. Pidä vain iloluontoiset ystävät.

Hapannaamat saavat sinutkin masentumaan.

Oletko koskaan yllättynyt, miten samalla tavalla ystäväsi näkevät maailman? Ajattele jotain korvaamatonta ystävääsi. Ehkä te olette kävelleet yhdessä samaa ala-asteen koulutietä, ehkä olet kertonut hänelle syvimmät salaisuutesi ja huolesi yliopiston haalaribileiden jälkeen, ehkä olet tavannut hänet vasta työelämässä… Mutta mitä hän on antanut sinulle? Miten hän on auttanut sinua? Hän on varmasti tarjonnut sinulle paljon hyviä ohjeita ja olkapään, jota vasten nojata. Mutta muistatko kuinka paljon olet hänen kanssaan nauranut? Hän ei ehkä nyt olisi ystäväsi, jos et olisi nauranut hänen kanssaan. Seuraavan kerran, kun soitat hänelle – muista kiittää häntä ilosta, jota hän on elämääsi tuonut.

3. Jatka oppimista.

Opettele tietämään enemmän tietokoneista, käsitöistä, puutarhanhoidosta, mistä tahansa. Älä ikinä anna aivojen laiskotella. Joutilas mieli on paholaisen työkalu. Ja paholaisen nimi on Alzheimer.

Kuinka nopeasti osaat ratkaista rubikin kuution? Oletko tutustunut vaimosi / miehesi lukemaan kirjallisuuteen? Tiedätkö miten tehdään itämaista ruokaa? Opiskele, opettele ja opi – itsesi kehittäminen saa sinut valitsemaan oikean suunnan elämällesi ja saat nähdä miten elinikäinen oppiminen opastaa sinua kulkemallasi tiellä.

4. Nauti pienistä asioista.

Muistat varmasti hyvin elämäsi H-hetket, mutta muistatko miltä tuntuu, kun saat surutta olla rakkaasi syleilyssä? Miten iloinen oletkaan, kun saat puhelun ystävältä, jota et ole pitkään aikaan nähnyt? Mitä sydämesi sinulle kertoo, kun kuulet sanat: “Minä rakastan sinua”? Kerää elämääsi paljon pieniä ilon aiheita, niistä saat voimaa elämän jokaiselle päivälle.

5. Naura usein, pitkään ja äänekkäästi.

Naura kunnes joudut haukkomaan henkeäsi.

Kuinka paljon ajattelit pidentää ikääsi nauramalla? Kuinka monta kertaa olet nauranut tänään? Kuinka monta ihmistä olet tänään saanut nauramaan? Naura! Ilo on asia, joka palaa luoksesi.

6. Joskus kyyneleet vain tulevat.

Kestä se, suru ja jatka elämää. Ainoa ihminen, joka on kanssamme elämämme loppuun saakka, katsoo sinua vastaan peilistä.

Koska olet viimeksi nähnyt peilistä omat itkettyneet silmäsi? Osaatko itkeä? Kokeile joskus! Kysy vaimoltasi / tyttöystävältäsi vinkkejä tähän – onnistut varmasti! (Muista myös; me naiset ihailemme herkkiä miehiä!) Tee surutyösi kunnolla, purista murheet pois sydämestäsi, silloin sinua katsoo peilistä yhä kokonaisempi ja puhtaampi ihminen – aito sinä.

7. Ympäröi itsesi asioilla, joita rakastat.

Asutko kodissa, jossa oikeasti haluat asua? Kulutatko vapaa-aikaasi harrastuksiin, jotka todella tuovat sinulle hyvän olon? Oletko työpaikassa, jossa tunnet kehittyväsi ja käyttäväsi kykyjäsi oikein? Kun näet ympärilläsi rakastettavia asioita, sinulla on hyvä ja turvallinen olo. Pidä aina rakastamasi henkilöt lähelläsi – älä päästä heitä pois, sillä jos he kaikkoavat elämästäsi, silloin huomaat olevasi yksin.

8. Pidä huolta terveydestäsi.

Jos se on hyvä, säilytä se. Jos se on häilyvä, paranna sitä. Jos et voi itse parantaa sitä, hanki apua.

Muistatko minkä väriset sinun lenkkarisi ovat? Kuinka monta maratonia niillä on juostu?

Kun avaat jääkaapin oven, mitä näet – puoliksi syödyn makkaran vai avokado-mustikka-smoothien?

Kumman valitset – huuruisen lauantaisen baari-illan vai raikkaan sunnuntaisen juoksulenkin?

“Terveessä ruumiissa asuu terve mieli” – tiedän, ikivanha klisee, mutta niin totta, niin totta…

9. Älä tee matkoja syyllisyyteen.

Tee reissu ostoskeskukseen tai toiseen kaupunkiin tai jopa toiseen maahan. Mutta älä mene sinne, missä syyllisyys asuu.

Matkusta syyllisyyteen, jos olet sen matkan ansainnut. Mutta miksi tuntisit syyllisyyttä esim. ajasta, jonka ehkä olet käyttänyt väärin? Jätitkö menemättä tärkeään tenttiin? Oletko jättänyt viettämättä aikaa perheesi ja ystäviesi kanssa? Etsi elämästäsi aika ja mahdollisuus, jolloin voit ilmoittautua tenttiin uudelleen ja kutsua läheiset ihmiset kylään. Tee se ennen kuin on liian myöhäistä.

10. Muista aina:

Elämää ei mitata hengenvetojen määrällä, vaan niiden hetkien määrällä, jotka saavat henkemme salpautumaan.

Elä tätä hetkeä, elä tätä elämää, elä niiden toiveiden ja tavoitteiden kautta, joita olet itsellesi asettunut. Älä aina laske vuosia, kuukausia ja päiviä – pohdi niiden laatua. Pysähdy joskus miettimään: milloin viimeksi huokaisit ihastuksesta? Milloin onnistuit viimeksi jossain asiassa niin, että huudahdit ilosta? Milloin ihosi meni kananlihalle tai milloin kadotit sanat koettuasi jotain mieleenpainuvaa? Miten saavuttaisit tänään samanlaisia tuntemuksia?

Toivon sinun elämän tiellesi paljon iloisia pakahtumisen hetkiä, iloitse pienimmistäkin saavutuksistasi! Naura ystäviesi kanssa, liiku ja toteuta villeimmätkin unelmasi. Elä elämääsi, se on sinun, ei kenenkään muun.

Merja Luoma


Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
 1. Tero
  marraskuu 22, 2009 11:42 am

  Kiitos Merja! Loistavan listauksen olit löytänyt. Kohta numero yksi kyllä osui ja upposi. Olen aikamoinen suureiden rakastaja, joten ehkä siihen voisi pientä tasapainoa miettiä. Syyllisyyttä ei ilmeisesti kuitenkaan kannata tuntea jatkuvasta mittaamisesta… 🙂

  Kaikkea hyvää Tampereella ja onnittelut vielä uudesta sukunimestä!

 2. Mika
  marraskuu 22, 2009 12:54 pm

  Kiitos loistavasta kiteytyksestä ja hienoista ajatuksista Merja!

  Erityisesti kohta kymmenen kolisi täällä päässä. Tuo on niin totta!
  Toteutit tämän blogin perimmäistä tarkoitusta 100%:sti. Tämä juttu oli ehdotonta bookmark -materiaalia, suurkiitos!

  ps. tämän kirjoituksen jälkeen on helppo nähdä miksi juuri te sovitte hyvin yhteen 🙂 Onnittelut myös PK-seudulta!

 3. Sauli Nissinen
  joulukuu 10, 2009 6:48 pm

  Loistava kirjoitus! Kiitos Merja.

  Tällaisia juttuja on hyvä lukea ja pysähtyä hetkeksi niiden pariin. Listaus oli loistava ja itselleni kolahti etenkin kohta 10.

  Elämästä ei pidä tehdä omassa päässään liian monimutkaista. Elämä on kuitenkin just niin ihmeeellistä ja iloista kuin itse haluamme.

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: