Etusivu > Uncategorized > Intohimoa arkeen

Intohimoa arkeen


Kirjoitan aiheesta, josta en tiedä vielä juuri mitään. Olen kuitenkin uskomattomassa liekissä sen suhteen.

”Variety’s the very spice of life, That gives it all its flavour”
-Wiliam Cowper

Olen aina uskonut, että sopiva määrä vaihtelevia rutiineja tekee jokapäiväisestä arjesta mielenkiintoisen ja elämisen arvoisen. Jos jätetään ns. pakolliset rutiinit poies, kuten kaupassa käynti, pyykinpesu, laskujen maksaminen, töissä / koulussa käynti jne. jäljelle jää x tuntia vapaa-aikaa päivää kohden.
Miten käytät sen? Tai paremminkin, kuinka paljon päivässä teet niitä asioita, mitä rakastat tehdä? 24h? 12h? 6h? 3h? 1,5h? 45min?
Aika on mielestäni tässä hyvä mittari, koska se kertoo valehtelematta tuon ”laatuajan” määrän, jolloinka teet sitä mitä todella haluat.
Mikäli sinulla on minuutti ylimääräistä, olisi hienoa jos voisit jakaa asioita, miten sinä täytät vapaa-aikasi? Mitkä ovat sinun intohimosi?
Seuraavassa yksi intohimo, joka saa kerta toisensa jälkeen suupieleni ylös.

Taide.
Minulle tämä tarkoittaa valokuvia, videoita ja piirroksia. En tiedä mikä siinä on, mutta kun saan lyijykynän käteeni, kameran kaulaan tai editointiohjelman auki, ajan taju katoaa. Itseasiassa, näin on ollut jo kauan. Ensimmäistä kertaa olen ottanut tässä kehittymisen tosissaan. Ihan oikein tavoitteen muodossa. Matka mestariksi on vielä pitkä, mutta mikäli sinä olet edes osittain samassa tilanteessa, toivottavasti näistä minulle hyödyllisistä linkeistä on jotain apua sinulle.
 • Valokuvaus

Muutaman alan suurtekijän videotutorial sivusto, jossa löytyy tietoa valokuvaamisen perusteista, aina edistyneimpien pikku kikkailuhin.
http://kelbytv.com/dtowntv/
 • Kuvien editointi
Samojen kasvojen toinen ”tv-kanava”, mistä löytyy satoja videoita kuvien käsittelyyn liittyen. Helppoa kuin soap.

 • Piirtäminen
”Ten minute drawing techniques.” Simppelejä esimerkkejä erilaisista tavoista käyttää lyijykynää. Videon muodossa, totta kai.


 • Ispiraatiota luomiseen
Hyviä kuvagallerioita on netissä satoja. Yksi isoimmista lienee http://www.flickr.com. Alla yksi galleria, suomalaiselta maailmanmatkaajalta.

 • Järkkäri hakusessa?
Mikäli järjestelmäkamara on ostolistalla, tässä hyvä artikkeli helpottamaan valinnan tekoa.

Intohimoista vuotta 2010!
-MikaMainokset
Kategoriat:Uncategorized
 1. Mikko
  tammikuu 27, 2010 7:30 am

  Intohimo on mahtava voimavara!

  Kiitos Mika näistä linkeistä. Itse oon kans kiinnostunut kuvauksen ja editoinnin kehittämisestä, joten linkit tulevat varmasti tarpeeseen.

 2. Jaxon
  tammikuu 31, 2010 2:39 pm

  Omat intohimoni ovat muusikin tekeminen ja viihde-elektroniikan parissa puuhastelu. Kumpaankin tehdessä unohtuu aika käsitteenä kokonaan.

 3. Mika
  tammikuu 31, 2010 5:37 pm

  Mikko:
  Sano vaan Mikko jos jossain vaiheessa haluat enemmän materiaalia, sitä löytyy kyllä.

  Jaakko: Sivusta seuranneena, voin allekirjoittaa kyllä tuon. Toivottavasti saat peuhata näitten kanssa nyt ja jatkossa haluamasi aikamäärän!

 4. Sauli
  tammikuu 31, 2010 8:45 pm

  HopHop

  Itse olen päässyt aikaisemman opiskeluni yhteydessä tekemään paljon videoeditointia ja pystyn allekirjoittamaan tuon ajantajun hukkumisen täysin. Vieläpä silloin kun matsku on itselle erittäin merkityksellinen, niin tunti tuntuu liian lyhyeltä, jotta sitä voisi kutsua aikayksiköksi.

  Itsellä on ollut ajatuksissa hommata videoeditointi -ohjelma, jotta pääsisi verestämään taitoja ja luomaan taas jotain uutta. Nyt kun muutaman reissun lomakuvat makaavat kovalevyllä, niin reissuvideon tekeminen on mielessä aina fiilistellessä menneitä matkoja.

 5. Anonymous
  helmikuu 9, 2010 8:59 pm

  TermosPulloon! Siitama tässä.

  Teksti osu kympillä meikäläiseen!! Ostin äskettäin Canonin järkkärin ja nyt olen tusaillut photoshopin ja illustratorin parissa kaikki illat. Aika se vaan juoksee vauhdilla kun pääsee oikeen itteessä toteuttamaan.

  Kiitos Mika näistä vinkkivinkeistä sekä linkkilinkeistä! 🙂

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: