Etusivu > Uncategorized > Haastattelussa Pasi Hyvärinen – miesten lentopallomaajoukkueen libero

Haastattelussa Pasi Hyvärinen – miesten lentopallomaajoukkueen liberoNuoresta 22 vuoden iästään huolimatta lentopallomaajoukkeen libero Pasi Hyvärinen on saavuttanut urheilun saralla jo paljon ja loppua ei näy. Pasi on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi maailman parhaimmaksi lentopalloliberoksi. Tästä näette enemmän Pasin saavutuksia ja taustoja http://fi.wikipedia.org/wiki/Pasi_Hyvärinen
Pasi kertoo kuinka on päässyt huipulle ja mitä menestyminen hänen mielestään vaatii.

-Davis Lipskis1. Miten ja milloin aloitit lentopallon?

7-vuotiaana kaksi vuotta vanhempien kanssa Varkaudessa. Tuolloin ei ollut samanikäistä junioriporukkaa, joten pelasin heidän kanssaan. Äitini pelasi lentopalloa liigatasolla ja sieltä varmaan perin innokkuuden.


2
. Minkälainen oli tiesi miesten lentopallomaajoukkueeseen?

Outo, sillä pelasin kolmatta vuotta miesten liigassa aivan huonoimmissa porukoissa ja sain kutsun maajoukkueeseen. Olin miettinyt jo lentopallon lopettamista ja aloittaisin satsaamaan muuhun elämään, mutta se tuli sillä hetkellä oikeaan aikaan. Pääsin maajoukkueen rinkiin, jossa oli 19 pelaajaa. Ensimmäiset 15 kutsuttiin leirille, mikä pidettiin Kuortaneella enkä päässyt vielä tähän ryhmään. Minulla sattui kuitenkin olemaan pääsykokeita varten valmistava leiri Kuortaneella samaan aikaan kun maajoukkueella oli leiri. Tiesin, että olemme samoissa majoituksissa maajoukkueen kanssa ja käytimme samoja halleja. Otin puhelun Mauro Berrutolle ja kysyin tulenko samalla käymään reeneissä, kun kerta olen paikalla. Vastaus oli myöntävä ja ensin pääsin vain vähän osalliseksi reeneihin ja pikkuhiljaa enemmän ja enemmän ja nyt olen tässä.


3. Mitä ominaisuuksia pidät tärkeänä, jotta menestyisi urheilussa sekä elämässä?

Tietynlainen vaativa määrätietoisuus ja varma tunne siitä, että tulet elämässä onnistumaan. Asioilla on tapana järjestyä, ja kun siitä ei liikaa huolehdi niin yleensä asiat myös menevät niin kuin haluat. Myös luja uskominen itseeni, pitkä kärsivällisyys ja eläytyminen hetkeen on vienyt minua pitkälle.

On hyvä olla visioita ja käsityksiä siitä, miten aiot kehittää itseäsi urheilussa ja elämässä. Jos et tiedosta ongelmiasi, niin harvoin myöskään korjaat niitä. Ehdottomasti tärkeimpänä asiana pidän psykologista puolta urheilussa: mieti mitä teet, miksi teet, mitä voisit tehdä toisin ja varsinkin miksi? Myös muussa elämässä psykologinen puoli tottakai ehdottoman tärkeä. Mielikuvia luomalla saa aikaan isoja asioita kaikkialla. Osaatko sinä käyttää ajatuksiasi hyväksesi?

4. Mitä neuvoja haluat antaa nuorille aloitteleville urheilijoille?

Kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä ja kärsivällisyyttä ja tunnetta. Isot asiat vaativat aikaa tapahtuakseen, älä luovuta pienien vastoinkäymisten jälkeen vaan jahtaa unelmiasi loppuun asti. Ole vaativa, mutta pidä hauskaa.

5. Mitä tavoitteita sinulla on vielä lentopallon suhteen?

Päästä olympialaisiin ja ehkä myös tehdä historiaa suomalaisena liberona jollain osa-alueella.


6. Terveisiä Forsal:n blogin lukijoille?

Eikun 300% eteenpäin!

Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: