Etusivu > Uncategorized > Unohtumattomia kokemuksia

Unohtumattomia kokemuksia

Olen ollut keväästä 2007 alkaen Sport Club Forsal:n toiminnassa mukana. Melkein heti tämän jälkeen seura perustettiin myös ry:ksi. Hyvin aikaisessa vaiheessa uuden seuran runkoajatukseksi nousi idea tarjota ihmisille unohtumattomia kokemuksia urheilun, terveyden ja kehittymisen kautta. Tämä lause saattaa totta kai tarkoittaa eri asioita eri ihmisillä, mutta haluan avata lausetta omasta näkökulmastani hieman enemmän. Minun mielestä lause on oleellinen osa kaikkea mitä me seuran nimissä tehdään, mukaan lukien tämän blogin kirjoittaminen.

Lauseen ydin on unohtumattomat kokemukset. Nuo kaksi sanaa viittaavat johonkin iättömään tilanteeseen. Meidän elämässä tapahtuu joka päivä tuhansia ja tuhansia kokemuksia, joten näitä iättömiä hetkiä ei mielestäni kovin montaa mukaan mahdu per vuosi. Se vaatii jotain erilaista. Se vaatii jotain uniikkia. Se vaatii arjen pieniä oivalluksia tai poikkeuksellisia urotekoja. Unohtumattomat kokemukset eivät tule pelaamalla safetyä. Ne eivät tule mukavuusalueelta. Niitä ei saa ellei ole valmis pelaamaan. Kotona itsesäälissä velloessa ja omaa elämää katuen sitä on vaikea löytää.

Minulle sana urheilu tarkoittaa liikkumista kilpailuhengessä. Se ei tarkoita kuntoilua. Ihminen voi kilpailla itseään tai muita ihmisiä vastaan. Ihminen voi kilpailla muiden kanssa tai yksin. Nämä on vain vivahde-eroja. Urheilu kuitenkin vaatii itsensä likoon laittamista fyysisesti. Se ei tule neppaillen eikä nylkyttäen.

Minulle sana terveys tarkoittaa sekä fyysistä että henkistä kukoistamista. Se ei tarkoita sairauksien puuttumista. Vaikka sinulla ei olisi juuri nyt kuume, köhä yms., se ei tarkoita että olet oikeasti terve. Kukoistaminen on enemmän kuin selviytyminen. Se on sitä kun elämme oman elämämme korkeinta potentiaalia. Se vaatii myös henkistä tasapainoa. Sitä kun meidän sisäinen itse on hyvin lähellä tavoite mielikuvaamme ja julkista persoonaamme. Harvalle kaikki tämä tulee annettuna. Se vaatii arjen pieniä hyveitä. Se vaatii oikeaa asennetta. Se vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä.

Minulle sana kehittyminen tarkoittaa muutosta. Ja se tarkoittaa nimenomaan positiivista muutosta. Se ei tarkoita kirjojen lukemista eikä se tarkoita tutkinnon hankkimista. Se tarkoittaa eri elämän osa-alueilla sisäistä eteenpäin menemisen tunnetta. Evoluutio vaatii kehittymistä ja Darwin –palkintoja jaetaan sukupuuttoon kuoleville joka vuosi. Mielestäni kaikki ei kehity sanan varsinaisessa merkityksessä. Muutos voi lähteä myös ulkoa käsin, mutta se pysyvä muutos tapahtuu mielestäni vain ja ainoastaan meidän sisällä. Tästä syystä siihen liittyy lähes aina tietoinen päätös muutoksesta.

Minulle koko lause kuvaa aktiivista elämänasennetta. Se kuvaa yksilön tietoista matkaa elää omaa elämäänsä omalla tavallaan. Forsal:n mukana olleet ihmiset kuitenkin tiedostavat, että vaikka kaikki lähtee yksilöstä, porukassa ilo moninkertaistuu. Forsal on Forsal siinä mukana olevien ihmisten takia. Ei sen takia, että kulloinenkin Hallitus sattuu jotain yhteistä puuhasteltavaa. Sinä päivänä kun yksilöt lopettavat lauseen tavoittelemisen omassa elämässään, pelkään että Forsal, kuten sen nyt tunnemme, lopettaa toimintansa. Forsal ei ole koskaan perustunut pakottamiseen ja sääntöihin. Riittää, että mukana olevat ihmiset toteuttavat ydinajatusta omassa elämässään.

Viimeiset kolme vuotta ovat olleet elämäni heittämällä hienointa aikaa. En tiedä olisiko elämäni ollut millä tavalla erilainen ilman Forsalia, mutta ainakin joka vuosi minun arjen on todellakin täyttänyt unohtumattomat kokemukset urheilun, terveyden ja kehittymisen parissa. En edes pysty kuvailemaan kaikkea mitä on tapahtunut näiden vuosien aikana. Kiitos kaikille joiden kanssa olen niitä kokemuksia saanut jakaa! Uskon, että voittavaa kaavaa ei kannata juuri nyt vaihtaa. Siitä syystä olen itse edelleen sitoutunut omassa elämässäni tuon runkoajatuksen toteuttamiseen. Ja uskon hyvin vahvasti, että toteutan sitä muiden samalla tavalla ajattelevien ihmisten kanssa keinolla millä hyvänsä. Toivon, että uusien upeiden tuttavuuksieni lisäksi saan jakaa sitä nimenomaan mahdollisimman monen tämän seuran ja blogin jäsenen kanssa. Lisäksi toivon, että mahdollisimman moni uusi ihminen löytää oman näkökulmansa ydinajatukseen ja hyppää Forsal karavaanin mukaan. Ilman sitoumuksia, mutta suurella sydämellä.

Namaste,

teroISOKAUPPILA

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: