Etusivu > Uncategorized > Matka tähän päivään

Matka tähän päivään

Vietimme tänä viikonloppuna Road Dream projektin kolmanneksi viimeistä harjoitusleiriä ennen reissuun lähtöä. Asiasisällön lisäksi tilaa oli myös muuten suht. harvakseltaan näkevien kavereitten yleisille höpinöille. Sain muistutuksen yhdestä hyvin tärkeästä asiasta joka pysäytti vahvasti ajattelemaan, aiheuttaen hyvän olon suurella kiitollisuuden tunteella höystettynä.

Pysähtyminen

Ajatus sai alkunsa S. Jobsin v. 2005 pidetystä puheesta. Kymmeniä kertoja katseltu puhe aukesi hieman erilaisesta näkökulmasta. Puheessa yksi avainkohta oli se, että kun tekee intohimolla asioita, epävarmat tulevaisuudennäkymät ja muut mieltä askarruttavat kysymykset aukeavat matkanvarrella, kun vaan liikut  suuntaan mihin sydän sinua ohjaa.

Tuossa saunanlauteilla pysähdyimme porukalla miettimään, mikä meidät kaikki oli ajanut juuri tuon kyseisen lämpölähteen ympärille, roiskuttamaan vettä puulämmitteisille kiville. Tuo mieltä avartava keskustelu oli jokseenkin pelottava, sillä tuolla hetkellä tuota yhteistä tiimihengentunnetta ei olisi halunnut vaihtaa poies mistään hinnasta. Kuitenkin, reitti tuohon pisteeseen on vaatinut satoja tuhansia pieniä ja suuria päätöksiä. Monilla vuosien varrella tehdyillä valinnoilla on ollut huikea merkitys tähän päivään, vaikka aikanaan siinä hetkessä ne tuntuivat mikrotason spontaaneilta valinnoilta, ilman sen suurempia seuraamuksia.

Päätelmä

Kun asiaa tarkemmin ajattelee, tämähän on itsestäänselvyys. Näinhän se pitääkin mennä. Niin hyvässä kuin huonossa, nykyhetkeen ovat johtaneet aiemmin tehdyt päätökset.
Sen lisäksi että kaikilla teoilla on seuraus on hyvä tiedostaa että juuri sinulla on valta ja vastuu luoda oma elämä haluamanlaiseksesi. Mutta muista; yksin et olisi tässä pisteessä missä nyt olet. Vähintäänkin kymmenet, jopa sadat tärkeimmät ihmiseet ovat auttaneet muovaamaan sinusta juuri sinut. Tämä on asia, mistä on mahdotonta olla liian kiitollinen.

Aiheen ympäriltä

Tuskin kukaan voisi parempaa pohjusta asialla antaa kuin Applen johtaja itse, aikaisemmin mainitsemassani puheessaan kohdassa ”connecting the dots.” Löydät puheen tästä. Video on hyvää kertausta jo aiemmin pätkän nähneille.
Tulevaisuuden luomiseen liittyviä loistavia käytännönvinkkejä löydät myös Mikael Mäkisen n. vuosi sitten kirjoittamassa Go or no go? -tekstissään.

Toivottavasti juuri sinulla on muutama minuutti aikaa nyt ja istua miettimään, mitkä valinnat ja ihmiset ovat ajaneet sinut tähän pisteeseen. Uskon, että tuo kokemus sen arvoinen.

Kiitollisena vastuuta kantaen,
Mika

Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: