Etusivu > Uncategorized > Avoin kutsu – Alpit 2011

Avoin kutsu – Alpit 2011

Arvon Forsalilainen,

 

Tietämättä sen tarkemmin vielä vuoden 2011 Forsal:n tapahtumakalenteria, uskallan väittää että mm. Road Dreamin tuoman momentumin avulla tulemme jälleen tekemään yhdessä useita siistejä asioita. Valitettavasti en ole pariin viimeiseen vuoteen voinut itse paljon operatiiviseen toimintaan panostaa, mutta ensi vuonna haluan jollain tavalla laittaa oman korteni kekoon. Neljän FTTY:n ja usean muun seuramme tapahtuman perusteella uskallan väittää, että monen jäsenemme unelma on ollut lähteä vaellusreissulle Alppien kuuluisiin maastoihin. Koska juuri nyt kotini on alle tunnin ajomatkan päässä muun muassa Chamonixista koen paloa auttaa mahdollisimman montaa ihmistä laittamaan ”rastin tähän ruutuun”. Tämä blogi postaus on siis avoin kutsu toteuttaa jälleen yksi unelma pois kuljeksimasta. Kutsu koskee sekä seuran nykyisiä aktiiveja että uusia ihmisiä.

 

Ehdotukseni on seuraava

Mitä: Pienryhmällä tehty vaellusmatka Sveitsin, Italian ja/tai Ranskan Alpeille. Esimerkiksi kestoltaan 2-4 päivää, yöpyminen paikallisissa vuoristomajoissa (hütte) ja kohteina vaellettavat huiput (ei rankimmat jäätiköt tai kovaa kiipeilyä vaativat huiput). Kesällä 3000-4000m huiput ovat täysin mahdollisia amatööreillekkin. Ohjelmaan voidaan lisätä paraglidingia, hangglidingia, canyoningia tai muuta mukavaa.

Missä: Lento Geneveen. Siitä autolla/junalla kohteen tuntumaan ja loppu on historiaa. Kohteiksi ehdotan Zermatt:ia (Matterhorn:n alue), Chamonix:ia (Mont Blanc:n alue), Interlakenia (Jungfraun alue) ja/tai Lucernen läheistä aluetta.

Milloin: Huhtikuun 21.-25. päivä, Kesäkuun 10.-13. päivä ja/tai 29.07-01.08. Minulle käy alustavasti yksi näistä ajankohdista tai vaikka kaikki eri pienryhmillä.

Miten: Minä voin toimia mahdollistajana ja harhaanjohtajana. Kun porukka on kasassa hoidan kasaan reitin ja resurssit. Jos intoa on, hoidan meille oppaan isommille nyppylöille. Juna/auto combolla siis paikan päälle ja sen jälkeen jalkaa toisen eteen. Idea on, että varusteita ei tarvita paljon ja aloittelija pärjää. Luulen, että 2000m jälkeen alkaa kyllä jo kokeneempaakin hapottamaan että eiköhän siellä ilman valjaitakin saada joku pikku vuoristotaudin alku käyntiin.

Ketkä: Sinä ja me. Forsalin uudet ja vanhat naamat. Tarvittaessa vahvistan ryhmää (ja kielitaitoa) parilla paikallisella.

Miksi: Annan kolme syytä alkuun. Yksi: mahdollisuus nähdä maailman ehkä kauneinta luontoa. Kaksi: kesällä tehty +2000m vaellus luo hyvää harjoittelupohjaa mahdollisille tuleville isojen vuorien valloituksille. Kolme: koska tämä on mahdollista tehdä nyt hyvällä porukalla todella helposti.

 

Call to action – Jos kiinnostuit, laita kommenttia tämän blogin perään.


Alustavasti vastaa vain tämän blogin kommenttikenttään, jotta kaikki kiinnostuneet pysyvät kärryillä. Kun porukka alkaa kasaantumaan, vaihdetaan viestintä emailiin ja Skypeen. Vielä ei siis ole tarkoitus laittaa 100% sitoutumista vaan ilmoittaa halu ja into vastaavaan asiaan. Lisäksi olisi hyvä myös olla jotain budjettia säästössä tätä varten. Reissu on ehdoton budjettimatka luonnosta nauttien, mutta lennot ja Sveitsin kallis ruoka verottaa kukkaroa kuitenkin muutamalla satasella.

 

Rautaisaa talvea kaikille toivotellen,

Tero Isokauppila

 

Ps. Ja vielä hieman visualisointia mahdollisista kohteista


 


Mainokset
Kategoriat:Uncategorized
 1. Mikko Revonniemi
  lokakuu 17, 2010 12:03 am

  Tunnet mut ja tiedät tilanteen! Rakastan Alppeja (nähnyt tosin vain murto-osan), rakastan luontoa, vaeltamista, uuden kokemista ja ennen kaikkea loistavaa seuraa! Jos aikataulut ja muut muuttuvat seikat asian mahdollistaa, oon niin peräpukama!

 2. Teemu Nyyssönen
  lokakuu 17, 2010 5:00 pm

  Samat kommentit!

  Ehdottomasti kiinnostaa, jos muuttujat sen vaan mahdollistaa! Mulle käy tosin vain yksi noista ajankohdista: 29.07-01.08.

 3. Petri Nikula
  lokakuu 17, 2010 8:40 pm

  No täytyy kyä sanoo, että kiinnostusta löytyy roppakaupalla. Ajankohdista oletettavasti parhain voisi olla huhtikuu, mutta voisi epäillä kaikkien vaihtoehtojen olevan mahdollisia, kun lähtee ajoissa sopimaan.

 4. Sauli Nissinen
  lokakuu 18, 2010 7:48 am

  Moro!

  Tämä kuulostaa erittäin hyvältä! huikeat maisemat, liikuntaa, kulttuuria ja hyviä kavereita. Rock!

  Huhtikuussa ei onnistu oikein millään, mut muut ajankohdat voisivat olla mahdollisia. Etenkin 29.7-01.08

 5. Timo Rintamäki
  lokakuu 18, 2010 8:15 am

  Kiinnostaa.
  Tällä hetkellä mulla vaan ei ole minkäänlaista käsitystä, mitä vuoden vaihteen jälkeen tuun tekeen, joten vielä jää aukko toteutukseen..

 6. jaksoni
  lokakuu 20, 2010 4:48 pm

  Olen hyvin kiinnostunut. Näyttää sopivalta miljööltä korkeanpaikankammoisen Jaxonin päästä venyttelemään kuminauhaa taas. Näillä näkymin paras ajankohta meikäläisellekin on tuo 29.7-1.8.

 7. lokakuu 20, 2010 5:44 pm

  Hjyvä hjyvä hjyvä…

  Mun puolesta siis voin lähteä harhaanjohtamaan vaikka useampaakin ryhmää. Eli noi ajankohdat (ja ehkä pari muutakin) toimii kaikki. Sanaa vaan kiertämään niin saadaan joka ryhmään sellainen 3-6 henkeä. Odotellaan vielä hetki ennen kuin laitetaan uutta vaihdetta silmään.

  Rok rok,
  Tero

 8. lokakuu 20, 2010 6:58 pm

  Erinomainen idea! Alustava vihreä valo.

 9. lokakuu 20, 2010 7:20 pm

  Hyvin samassa asemassa kuin Timo, joten uskallan luvata kaksi viimeisintä ajankohtaa. Saattaa olla sellainen reissu, että vois ihan kuvankin ottaa.

 10. Mikael Mäkinen
  lokakuu 21, 2010 4:35 am

  Loistava idea Tero! Jos Euroopassa tuolloin niin mukana. Siinä tapauksessa oikeastaan kaikki käy, mutta huhtikuu houkuttelee laskettelucombolla.

 11. joulukuu 12, 2010 6:54 pm

  Laitoin tänään kaikille asiaan kuuluville mailia. Tästä eteenpäin ollaan sähköpostilla, Doodlella ja Skypellä yhteyksissä. Reissu siis on toteutumassa ja nyt listalla on 14 ihmistä.

  Siistiä!

  t. Tero

  Ps. Jos olit kiinnostunut lähtemään matkaan mukaan, mutta et ollut vielä ehtinyt ilmoittautumaan tähän viestiketjuun, ilmoittele sähköpostilla minulle tai Forsalin PJ:lle Jaakolle soittamalla asiasta (joka ohjaa asian mulle). Deadline lennoille ja lopulliselle sitoutumiselle on Maaliskuun 2011 loppussa.

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: